Historien om Minna

Minna föddes klockan 23.34 fredagen den 10 januari 2003. Hon var 32 cm kort och 580 gram lätt. Hon fick aldrig andas.

Dagen innan julafton 2002 var vi på en extra tillväxtkontroll eftersom barnmorskan på mödravårdscentralen inte kunde mäta storleken på livmodern. Vid tillväxtkontrollen upptäcktes att Minna var väldigt liten samt att det nästan inte fanns något fostervatten kvar.

Jul- och nyårshelgen blev konstig eftersom vi hela tiden var oroliga och ledsna. Det var flera kontroller på sjukhuset, men ingen visade på någon förbättring. Läkarna berättade för oss att det var en väldigt dålig prognos.

Den 9 januari stannade våra liv. Vi såg direkt att något var fel på ultraljudsbilden. Hjärtat slog inte längre. Vår dotter var död.

Dagen efter sattes förlossningen igång. Efter ca 14 timmar föddes vår älskade dotter som vi gav namnet Minna. Vi ville ha ett namn som påminde om Minior vilket var hennes namn så länge hon var i magen. Namnet Minna bestämde vi oss för under förlossningsdagen.

Vi hade henne hos oss i ungefär två och en halv timme under natten. Det var oerhört sorgligt men samtidigt lugnt och rofyllt. Vi hade ju blivit föräldrar för första gången. Olyckliga men dock stolta föräldrar till världens finaste dotter.